Априлска сбирка

Ето че дойде време и за поредната сбирка на WordPress потребителската група. На 21 април от 19:00ч. ще се съберем в Бизнес и нетуъркинг клуб, за да си поговорим за WordPress.

Както обикновено имаме две теми – Новото в SEO през 2015 и PhpStorm, представени от Огнян Младенов и Антон Ружеков.

Огнян Младенов е основател и съсобственик на SEOM.bg, интернет маркетинг компания специализирана в предлагането на качествени SEO услуги, курсове, фирмени обучения и консултации. Негови клиенти са голяма част от успешните сайтове на големи брандове. Провежда курсове за оптимизация за търсачки към SEO Academy. Един от организаторите на SEO конференция в България и чест лектор на много от големите събития на IT бранша в България.

Оги ще ни разкаже за новостите в SEO през 2015, за мобилни, защитени, бързи, структурирани, социални сайтове и няколко добри практики.

Антон Ружеков се занимава професионало с PHP от около 7 години, като има най-много опит със Symfony, CodeIgniter и WordPress. Като програмист е работил в компании, която нямат ‘офис’ и ‘работно време’ и смята да продължава в същия дух. Използва IDE-то PHP Storm от около 4 години и е много доволен от работата с него. Освен PHP пише на JS, HTML/CSS и Perl. В свободното си време се занимава с Human Design, пуска Drum and Bass музика по партита, кара сноборд и колело.

Ружи ще ни разкаже за PhpStorm. Това е най-популярното платено IDE за PHP. Компанията производител JetBrains е лидер в сегмента и разработва IDE-та за всички популярни езици за програмиране, което означава, че винаги ползвате ‘най-новото’ от всички езици и най-доброто специфично за избрания от Вас език. От версия 8 на PhpStorm има добавена поддръжка за любимия ни WordPress. Заедно ще разгледаме какви са възможностите на IDE-то и какво специфично ни предлага при разработката на WordPress проекти.

Още веднъж да напомним, че сбирката ще се проведе на 21 април от 19:00ч. в Бизнес и нетуъркинг клуб. До скоро!

2 thoughts on “Априлска сбирка

Leave a Reply