Първа сбирка за 2016!

Януари си замина, празниците също и дойде време за първата сбирка Потребителската група на WordPress София за 2016.

След дългата зимна пауза започваме годината с 2 интересни презентации предтавени, които ще бъдат представени от Георги Боцев и Христо Чакъров, така че заповядайте на 17 февруари, от 19ч в Бетахаус.

04d899b

 

Георги работи за WPML (OnTheGo Systems), има дългогодишен опит с WordPress и е редовен посетител по всеки WordCamp. Ще ни представи презентация на тема “Използване на Types за повече от къстъм пост типове“, в което ще сподели повече за възможностите, които Types предлага.

 

 

 

hristo-chakarov-420x372

Христо Чакъров се занимава с уеб продукция вече над 13 години. Голям WordPress почитател, още от зората му. Бързо осъзнава големия му потенциал. Реализира редица WP-базирани комерсиални сайтове, някои от тях продължават да функционират и днес. Понастоящем е фронт-енд архитект и тиим лиид в Хостопия България. Работи над WebForce – website builder услуга. Обожава JavaScript.

 

 

Ицката ще представи “Cross-platform JavaScript” или накратко как да споделяме лесно код между сървъра и клиента.

През последните години JavaScript се разви страшно много. Появиха се безброй frameworks, libraries, toolkits. Нашумяха MV* frameworks като AngularJS, EmberJS, Backbone. Те са страхотни, защото дават възможност на програмистите да пишат единствено бизнес логика, а магията се случва под капака. Това е чудесно за всяко едно уеб приложение. Но тези frameworks работят на клиента (в браузера). Как процедираме, ако искаме да визуализираме данните на сървъра, така, че да се принтират в сорса на страницата, за да бъдат достъпни до търсещите машини? Можем да го направим, при това с едно и също парче код!

Ще се видим на 17 февруари, от 19ч в Бетахаус, до скоро!

Leave a Reply